Beauty Battle: De winnaars zijn bekend!

shutterstock_569075545

Als je Goodiebox volgt op Facebook of Instagram dan zie je regelmatig posts voorbij komen waarbij we je vragen te kiezen tussen twee gelijksoortige producten als een soort beauty battle. Natuurlijk zijn wij altijd erg benieuwd naar jouw mening. Daarom hebben we nu alle comments geanalyseerd en kunnen we in deze big beauty battle de winnaars bekend maken!

Beauty Blender or Foundation Brush-2

Beauty Blender vs Brush

Bij de vraag om te kiezen tussen een beauty blender of een brush om je make-up op te brengen was de winnaar overduidelijk. 60% van jullie koos voor de…. Beauty blender!

De reden was voornamelijk een mooier resultaat, vooral bij foundation, wat natuurlijk erg belangrijk is bij het opbrengen van make-up. Ook interessant om op te merken, is dat 9% van jullie koos voor geen van beide. Cathelijne merkt bijvoorbeeld op: “Telt met je handen voor de echte noobs onder ons ook nog? 👋🏼” En zowel Kriss als Hanke kiezen voor de best of both worlds: “Allebei. Opbrengen met kwast en dan met natte spons indeppen en verdelen. 👏”
Toch zijn er ook voorstanders van de brush. Zo merkt Gaia op: “Absoluut brush! Ik kan met dat ei echt niet overweg.” En daarnaast weet niet iedereen wat een beauty blender is. Zoals Suzanne, die opmerkt: “wat is een blender😳ik zit duidelijk in een generatiekloof”

Winnaar: Beauty blender

Liquid Eyeliner or Kohl Eyeliner-2

Liquid eyeliner vs Kohl potlood

Ook vroegen we jullie waar jullie niet zonder kunnen: de liquid eyeliner of toch een old school kohl potlood. Op Facebook ging bijna 70% van de stemmen naar de liquid eyeliner. Op Instagram was de liefde voor de eyeliner nog groter – maar liefst 78% koos voor liquid in plaats van het potlood.

In de comments lieten jullie weten een dun lijntje vaak het mooist te vinden en daar heb je een liquid eyeliner voor nodig. Maar wel waterproof graag, want het is ook erg belangrijk dat het lang blijft zitten. Pleun is ook van #teameyeliner: “Draag ik al ja-ren en die ik gebruik blijft zitten als een huis. Bij kohl toch altijd een waas onder mijn ogen aan het einde van de dag, dure en goedkope merken geprobeerd, maar blijft hetzelfde verhaal.”

Zo’n eyeliner vereist wel veel oefening en jullie lieten daarom ook weten niet altijd goed met de liner overweg te kunnen. En dan komt het kohl potlood toch goed van pas. Ook voor een mooie smokey eye grijpen jullie nog graag naar de oude vertrouwde potlood. Ook Darlene kiest voor het potlood, maar om een andere reden: “Kohl potlood, ben helaas allergisch voor liquid eyeliners”

Winnaar: Liquid eyeliner

Dry Shampoo or Shampoo-2

Droogshampoo vs shampoo

In deze beauty battle op Facebook waren er felle voor- en tegenstanders. Maar uiteindelijk was de winnaar overduidelijk: 72% van de stemmen ging naar gewoon je haar wassen met shampoo. Vooral voor de dames met krullen of pluizig haar is de droogshampoo een duidelijke no-go. Zo zegt Annelies: “Wassen! Ik heb zoooooooooo pluizig haar he. En volume heb ik meer dan genoeg 😅 Ik heb een paar keer droogshampoo gebruikt en mijn haar leek wel stro.”

Sommigen van jullie vinden droogshampoo ook een beetje vies. Mette vind droogshampoo ‘afschuwelijk’ en ook Saskia merkt op: ”Ik vind droogshampoo echt vies! Gewoon lekker onder de douche!” Maar er waren ook voorstanders voor droogshampoo, met de belangrijkste reden dat je eigenlijk je haar niet te vaak moet wassen. Droogshampoo houdt dan toch je haar wat langer fris en voegt volume toe. Chloe wast haar haar twee keer per week en “wanneer het nodig is gebruik ik droogshampoo, voor meer volume! Vroeger waste ik mijn haar elke dag en borstelde ik het de hele dag door, nu was ik mijn haar maar een paar keer per week en het is gezonder dan ooit!” Ook voor mensen met tijdgebrek of die door ziekte hun haar niet of minder vaak kunnen wassen is droogshampoo een uitkomst.

Winnaar: Shampoo

Foundation or CC Cream-2

Foundation vs BB/CC cream

Bij de battle tussen foundation en BB of CC cream ging het nek-aan-nek op Facebook. Uiteindelijk won foundation met een hele kleine meerderheid (38%), terwijl 34% van jullie koos voor geen van beide! Zo merkt Nanda op: “Geen van beide, wat een gedoe elke ochtend. Snap echt niet waar vrouwen de tijd én zin vandaan halen om dit ‘s ochtends te doen. Ben al lang blij wanneer ik mijn twee kinderen “flawless” op school heb” Goed punt, Nanda! Ook is het voor velen lastig om de juiste kleur te vinden. Maar voor bijvoorbeeld Amanda is foundation onmisbaar: “Foundation! Lang leve de rode vlekken op mn huid😞”

Op Instagram hadden jullie een hele andere mening en gingen jullie massaal voor de BB Cream. Met 58% van de stemmen ging de BB Cream er hier met de kroon van door. “Sowieso BB! Met foundation voelt het onderhand alsof je huid geen zuurstof krijgt.”, merkte Swaen op. Ook Nikki is fan: “Bb cream, heerlijk luchtig voor over mijn dagcrème en ziet er nog steeds natuurlijk uit.”

Winnaar: Allebei

Lipstick or Liquid Lipstick-2 (1)

Lipstick vs Lipgloss

In deze battle op Facebook werd het al snel duidelijk: Lipstick was de grote winnaar met 70% van de stemmen. Meest gehoorde reden: Lipgloss is zo plakkerig! Kim verwoordt het goed: “Team lipstick! Lipgloss plakt zo enorm en niks zo irritant als je haren die erin blijven plakken 😣”

Vooral de liquid lipstick is geliefd, wat toch een beetje een combinatie is. Aimy zegt dan ook: “Oh het dilemma! Ik ben súper liquid lipstick fan…dus dat is dan een combi van de twee denk ik haha. Jep, lippenstift in een lipgloss verpakking! 🙈”

Winnaar: Lipstick

Body Brush or Formula 10

Scrub vs Brush

Wij waren erg benieuwd hoe onze members van dode huidcellen afkomen. En op zowel Instagram als Facebook was de winnaar overduidelijk: Scrub all te way!
Dat gevoel als je net hebt gescrubd is erg fijn en de diepe reiniging is erg welkom vooral als je groffe poriën hebt. Maar jullie geven wel de voorkeur aan een scrub crème zonder microplastics. Zo zegt Ielze: “Crème! Zonder plastic het liefst ;)”

Dit is ook de reden voor Ellis om voor een borstel te kiezen: “Borstel vind ik super fijn voor ik babyolie insmeer en ga slapen. Niet alle scrubs zijn even goed voor de natuur en de borstel gaat langer mee”. Ook Han gaat voor een borstel: “Marokkaanse scrubhandschoen met speciale zeep voor gebruik in de hamam. Nothing better!”

Winnaar: Scrub crème

Onze members hebben gesproken! Het kan dus goed zijn dat je de volgende keer onder de douche lekker je haar wast met shampoo en je huid schoon scrubt met een scrub crème. Om vervolgens met een beauty blender je foundation of BB cream aan te brengen en je look af te maken met lipstick en liquid eyeliner. Of misschien doe je dit lekker niet en houd je jouw eigen beauty routine aan! Gebruik vooral wat voor jou het fijnst is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *