Powered By Mieke Jansen – PART 1

pbMieke1

Over Powered By gesproken! Goodiebox is Powered by Mieke Jansen: 26 jaar en ze staat aan het hoofd van Goodiebox NL. Lees hier deel één over wat haar geluksmomenten zijn en hoe zij dealt met de mindere momenten.  

Naam: Mieke Jansen
Geboortedatum: 26-03-1992
Geboorteplaats: Vorden
Woont in: Amsterdam
Opleiding: Communicatiemanagement, Utrecht
Baan: Country Manager voor Goodiebox Nederland
Favoriete vakantieland: Guatemala
Favoriete boek: “Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen” van Allan en Barbara Pease.
Favoriete Podcast: Zit ik nog niet in, maar alle adviezen zijn welkom. Ik luister wel boeken via Storytel, telt dat ook?

Wanneer voel jij je empowered?
Het toelaten van trots voelt voor mij als eigen power. Ik ervaar dat in van die geluksmomentjes, die zijn moeilijk te omschrijven. Dat zijn van die bijzondere momenten die ik een paar keer heel bewust heb gevoeld. Zoals toen ik tijdens mijn studie in Utrecht de keuze maakte om in Oslo te wonen en te studeren. Dit was iets wat mijn ouders en mijn broer nooit hadden gedaan, dus ik was de eigenwijze die dit dan wel wilde. Dat was echt een keus van mezelf. Na school ging ik dan vaak skiën en wanneer ik bovenop die berg stond dan had ik een gevoel van YES! I did it!

Die geluksmomentjes en het gevoel van WE DID IT! heb ik het afgelopen jaar ook vaak bij Goodiebox gehad. De lancering, events of wanneer we worden overspoeld met lieve reacties van onze members. Maar misschien nog wel mooier: hoe je samen met het team elke dag zo hard werkt om de beste te zijn (haha ja, ik hou van winnen 😃 ). Geluksmomentjes geven me een gevoel van power.

Hoe vier je dit?
Met een grote glimlach. Ik probeer het ook steeds meer te delen met mijn team door een complimentje te geven. Vorige week hadden we champagne op kantoor. Maar soms vier ik het ook in mezelf, met zo’n trots momentje.

Mieke 1

Je bent 26 en staat aan het hoofd van Goodiebox NL. Is je baan wel eens te overweldigend?
Tuurlijk! Ik ben 26 en het is soms best overweldigend, maar tegelijkertijd ook zo leuk. Het avontuur begon met het volgende berichtje via LinkedIn naar de Founder van Goodiebox in Denemarken. Ik schreef: “Rasmus, ik ben zo verliefd op het concept. Mocht je ooit met Goodiebox naar NL willen, dan zou ik graag helpen om dit op te zetten”. Een paar weken later zat ik met een glimlach van oor tot oor in het vliegtuig terug naar NL en besloten we na een gesprek van 5 uur dat we deze droom werkelijkheid ging worden. Dat was zo overweldigend!

‘Overweldigd zijn’ heeft natuurlijk twee kanten: soms loop ik mezelf compleet voorbij en soms voelt het alsof ik kan vliegen. Ik zou het echt iedereen gunnen om net als ik ’s ochtends op te staan en te denken: Yes, ik mag weer aan de slag! Maar heel eerlijk: ik heb natuurlijk ook wel mijn mindere momenten en denk dan: en nu is het genoeg! Ik heb de neiging om altijd maar door en door te gaan en daarmee blijf ik mijn grenzen opzoeken. Mijn lichaam zegt dan op een gegeven moment: stop! Nu moet je echt even rust nemen.

Hoe deal je ermee als dingen niet gaan zoals je wilt?
Mijn stagebegeleider bij Red Bull zei ooit: “Als je geen fouten maakt, dan leer je niets. Maak fouten, maar twee keer dezelfde fout maken is een domme fout”. En daar denk ik vaak aan terug, want ik maak genoeg fouten. Het is een geweldige achtbaan met up’s en downs, maar daardoor leer ik ontzettend veel. Deze baan is uiteindelijk veel meer leuk dan overweldigend.

De winsten waar ik het meest trots op ben, hebben me een glimlach en soms tranen gekost. Als ik terugkijk denk ik: hier hebben we keihard aan gewerkt. En dan mag je dat succes ook dubbel zo hard vieren. Het meest satisfying gevoel is als je samen kunt zeggen: we hebben hiervoor geknokt, dag en nacht… en dan YES, het werkte!

Wat vind je het leukst aan je werk?
Uhmmm, oh er zijn zoveel dingen. Ik denk van niets iets maken, met heel veel blije mensen. Precies een jaar geleden bezorgde we de eerste boxen en nu maken we maandelijks duizenden mensen blij met een cadeautje voor je zichzelf. Wat is leuker dan dat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *