Powered By Nathalie Wouters

Nathblog1

Naam: Nathalie Wouters
Geboortedatum: 06-07-1988
Geboorteplaats: Nijkerk
Woont in: Amsterdam
Opleiding: Modevormgeving, ArtEZ Arnhem
Baan: Modejournalist voor onder andere Vogue, NRC Handelsblad, Holland Herald en Glamour
Favoriete vakantieland: Mexico, of nee, toch de VS!
Favoriete boek: Één specifiek boek noemen is te moeilijk, maar ik ben groot fan van Ali Smith, Jonathan Franzen, Zadie Smith, Nora Ephron, Sally Rooney, Elif Batuman — en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Favoriete Podcast: The High Low, De Eeuw van de Amateur, Een Podcast over Media en The Daily.

Wanneer voel jij je empowered?
Als werk en vrije tijd voor mijn gevoel in balans zijn, heb ik de meeste energie. Dus wanneer ik hard werk en stukken schrijf waarop ik trots ben, maar daarnaast ook tijd heb om boeken te lezen en mijn vrienden te zien. Daarnaast word ik heel gelukkig van reizen en nieuwe culturen ontdekken. Maar ook van in m’n eentje met een krantje en een koffie bij de Italiaanse koffietent om de hoek van m’n huis in de Pijp zitten.

Wat betekent Amsterdam voor jou?
Mijn eerste keer in Amsterdam was toen ik 7 jaar was. Ik zag voor het eerst punkers met hanenkammen en leren outfits vol studs en dacht: wauw, mag je er zo uitzien?! Waar ik vandaan kom zag iedereen er aangeharkt uit: saaie kleren en risicoloze kapsels. In Amsterdam mag zoveel meer. Hier komen culturen samen en kan ik elk moment van de dag naar het museum of het theater. Amsterdam is een exciting stad waar veel gebeurt en waar mijn vrienden wonen, dus ik zie mezelf niet gauw meer naar het platteland terugkeren.

Wat vind je zo leuk aan je werk als freelance modejournalist voor titels als Vogue en Glamour en het NRC Handelsblad?
Er werken zoveel briljante, creatieve mensen in de modewereld, dat maakt dit werk enorm inspirerend. Ik wil mensen niet aansporen om nog meer spullen te kopen, maar schrijf liever over de maatschappelijke context van een bepaalde trend. Dus niet: iedereen moet gele schoenen kopen. Maar: waar komen alle gele schoenen op de catwalk eigenlijk vandaan? Ik wil mensen aanmoedigen om mode in te zetten als expressiemiddel, niet om mee te doen aan één of andere hype.

Zou je je leven als groots en meeslepend omschrijven?
Soms wel ja! Laatst nog, toen ik op uitnodiging van Gucci aanwezig was bij het LACMA Gala in LA. Stond ik daar tussen Selma Hayek, Sterling Ruby, George Lucas, Kim Kardashian en A$AP Rocky. Als je mij dat had verteld toen ik 12 jaar was en op een boerderij woonde, had ik je voor gek verklaard. Maar over het algemeen zit ik vooral heel veel uur achter mijn laptop te tikken hoor. Ik besef wel dat het een enorme luxe is dat ik mijn werk heb kunnen maken van iets dat ik heel erg leuk vind.

Nathalie Wouters - Laila CohenKLEINER

Pas jij ook luxe toe in je beautyritueel?
Pas sinds kort. Ik geloofde vroeger nooit zo in de beauty-industrie. Zo verwijder ik pas sinds kort mijn mascara voordat ik naar bed ga. Puur en alleen omdat mijn vriend tegen me zei: “De kussenslopen zijn steeds zwart. Kun je alsjeblieft je mascara van je gezicht halen?”

Hoe ziet jouw beautyroutine er dan uit?
Mijn dagelijkse beautyroutine gaat als volgt: ik reinig mijn gezicht in de ochtend bij het douchen. Daarna doe ik een serum van Caudalie op, met daar overheen de beste dagcrème ooit: de Marine Cream Ultra-Rich van Elemis. Die heb ik ooit gekregen in een Business Class-beautykit, toen ik het geluk had geüpgrade te worden bij British Airlines. Nu ben ik hooked, terwijl hij eigenlijk veel te duur voor me is, maar elke ochtend is het een feestje om ‘m op te smeren. Daarnaast ben ik sinds kort eindelijk begonnen een oogcrème (Banana Bright Eye Cream van Ole Henrikson) te gebruiken. De Bioré-cleanser met houtskool vind ik ook een life changing product.

 

Zou je ooit wat aan jezelf laten doen?
Niet gauw. Als ik hele ik hele heftige wallen krijg of hangende oogleden, kan ik me voorstellen dat ik daar iets aan zou doen. Maar ik vind het heel jammer dat steeds meer mensen eruit zien als een Kardashian, in plaats van als zichzelf. Vroeger droomde ik van grote, witte filmsterren-tanden. Maar het zou toch ontzettend vreemd zijn als ik die opeens zou hebben?! Mijn kleine tandjes horen bij mij.

Zonder welke (beauty)producten ga jij echt de deur niet uit?
Mijn getinte lippenbalsem (de Butterstick) van Kiehl’s. En ik heb altijd een boek bij me.

Wanneer voel jij je goed in je lichaam?
Als ik niét een heel pak Kinder-reepjes en een pizza heb verorberd en wél heb gesport. Nu ik dertig ben besef ik dat goed voor jezelf zorgen echt belangrijk is: een beetje normaal eten, jezelf naar de sportschool slepen, een fatsoenlijk product op m’n gezicht smeren, op tijd naar bed gaan. Kleine moeite, groots resultaat.

Heb jij een rolmodel?
Zoveel! Vooral schrijvers of journalisten. Ik heb toevallig net Kim van Kooten geïnterviewd voor Vogue en van haar was ik erg onder de indruk. Ze kan waanzinnig goed schrijven en is heel erg zichzelf. Echt een geweldige vrouw.

Dankjewel Nathalie! We willen na dit leuke interview natuurlijk heel graag weten wat persoonlijk jouw favoriete product uit de Goodiebox is?
Zonder twijfel de Facial Sauna Srub van Ole Hendriksen: de beste scrub die ik van mijn leven heb gehad. Ik heb ‘m leren kennen doordat ‘ie in de Goodiebox zat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *