Tips en tricks om jouw beauty producten langer fris te houden.

blogtiptricks

Goodiebox loves beauty! Het is dan ook vanzelfsprekend dat we de houdbaarheid en kwaliteit van onze beautyproducten willen vergroten. Daarom geven we je in deze blog tips en tricks om ervoor te zorgen dat je zo lang en goed mogelijk van je favoriete producten kunt genieten.

Symbolen op verpakkingen

Laten we eerste de symbolen doornemen, want wat betekent de kleine zandloper of de open pot bijvoorbeeld?

De zandloper: Wanneer je dit teken op een product ziet wil dat zeggen het dat het product een houdbaarheid heeft van minder dan 30 maanden.

Pot: De kleine pot geeft aan hoe lang je het product kunt gebruiken nadat het voor de eerste keer geopend is. Staat er bijvoorbeeld 6M bij het potje, dan betekent het dat je het product tot 6 maanden na openen kunt gebruiken.

Nu is de uitdrukking in maanden voor lang niet alle producten genoeg om de inhoud ook daadwerkelijk op te maken. Daarom geven we je hier gewoon nog wat tips zodat je zeker weet dat jouw beauty producten zo lang mogelijk mee kunnen.

mascarablog

Mascara
Mascara bevat water. Waar water en zuurstof samenkomen, kunnen bacteriën en schimmels groeien. Een goede tip is om slechts één mascara per keer te gebruiken. Daarnaast is het ook een goed idee om je mascara niet te delen met vriendinnen. Als je toch wel heel graag je favoriete mascara wilt laten testen door je BFF, gebruik dan een wegwerpborstel.

Eyeliner
Omdat de eyeliner zo dicht bij je ogen komt, is het super belangrijk om ze kiemvrij te houden om infecties te vermijden. Daarom is het altijd een goed idee om je oogleden goed schoon te maken voor gebruik.

Lippenstift
Je kunt je lippenstift langer goed houden door de stick niet rechtstreeks op je lippen te smeren, maar een schoon kwastje aan te brengen. Op die manier is de kans kleiner dat er restjes van je lippen op je lipstick komen.

Psst! Gewoon een extra tip om de houdbaarheid van je lipgloss te testen: Ruik er even aan. Als de geur is veranderd, is het hoog tijd om hem te vervangen.

lipstickblog

Crème
Hierbij is het vooral de verpakking die bijdraagt aan de houdbaarheid van het product. Zit jouw crème in een pot in plaats van bijvoorbeeld in een pot met een pompje, dan is de kans groter dat een groepje bacteriën een feestje aan het vieren is in jouw crème. Dit komt omdat je met je vingers een grotere kans loopt op bacterieverspreiding. Tip: Gebruik liever een kleine spatel dan je vingers om de crème uit het potje te halen. Dat houdt die bacteriën op maximale afstand.

Make-up kwasten
Bacteriën kunnen zich ophopen in je make-up kwasten en borstels als deze niet regelmatig schoon worden gemaakt. Houd je kwasten fris door ze om de twee weken grondig te wassen met een milde zeep of een speciale borstelreiniger en lauwwarm water.

Nagellak
Na ongeveer twee jaar beginnen de meeste nagellakken te scheiden. Je kunt de houdbaarheid verlengen door de potjes in de koelkast te bewaren waar het koud en donker is. Als je nagellak zelf na het schudden wordt afgescheiden is het tijd om hem weg te gooien.

nailpolishblog

Kort samengevat zijn de adviezen om je beautyproducten zo lang mogelijk goed te houden:

  1. Zoek een methode om te onthouden wanneer je een product voor het eerst hebt geopend. Dat kan bijvoorbeeld door er kleine stickertjes op te plakken met daarop de openingsdatum. Ook kun je hiervoor een permanente marker gebruiken.
  2. Leen je make-up liever niet aan anderen omdat je niet weet hoe zij kunnen reageren op de bacteriën in jouw producten en andersom. Waar jouw lichaam misschien niet op reageert, kan het een effect hebben op anderen.
  3. Vermijd ook grote temperatuurverschillen bij het bewaren van jouw beautyproducten.
  4. Gebruik liever een spatel of borstel in plaats van je vingers en vermijd zoveel mogelijk direct te ademen op het product.

Bedankt voor het lezen van deze blog! We hopen dat je wat aan de tips en tricks hebt om je favoriete beautyproducten zo lang mogelijk mee te laten gaan. Als je nog vragen of opmerkingen hebt kun je ons altijd bereiken via Instagram en Facebook, of mail naar hallo@goodiebox.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *